Gezien worden, zichtbaar zijn. Da’s toch een themaatje voor me. Mijn hele jeugd heb ik geprobeerd om mijn ware zelf met al mijn gevoelens en karaktertrekken, onzichtbaar te maken. Ik heb me voornamelijk gericht op de anderen…sociaal wenselijk gedrag. Ik voegde me precies zoals ik dacht dat dit van mij werd verwacht. Was daardoor een lief, rustig meisje waar nooit iets mee was. Dacht men.

Want ik had ondertussen wel heel veel buikpijn, lag soms rollend van de pijn op de grond. En ook ontwikkelde ik eczeem en hooikoorts. Geen idee toen dat daar iets achter kon zitten….namelijk geblokkeerde emoties! Maar die emoties, die diepe emoties die zo graag gezien wilden worden, die negeerde ik. Niet wenselijk om die te voelen, te ingewikkeld, ik word niet begrepen, dat moet ik toen gedacht hebben. En ja…dan kun je ziek worden.

In de loop der jaren heb ik het aangedurfd om meer zichtbaar te worden: zichtbaar als partner van Agus, zichtbaar als moeder (da’s een makkelijke overigens :-)) en uiteindelijk zichtbaar als degene die ik werkelijk ben: een hooggevoelig persoon met een boodschap: ik zet me in voor jonge (maar ook oudere of zelf volwassen) kinderen die het net als ik moeilijk vinden om te voelen en zich te conformeren aan onze snelle maatschappij. En daardoor klachten ontwikkelen. Kinderen (met name hele jonge kinderen) kunnen vaak niet goed aangeven wat er speelt. Via mijn intuïtie en testmethodes kan ik snel achterhalen wat het kind daadwerkelijk dwars zit en hoe het geholpen zou kunnen worden.

De kracht van zichtbaar zijn zit in mijn optiek in het belang om je leven te mogen en kunnen leven zoals dat bedoeld is. Jezelf niet wegcijferen voor de lieve vrede, mooie eigenschappen niet laten zien omdat je voelt dat anderen het raar vinden.

Onderzoek eens of jij voor jezelf, met alles wat bij jou hoort, voldoende zichtbaar bent. Welke dingen durf jij van jezelf (nog) niet te laten zien? En waarom is dat zo? Is er iemand in je leven (geweest) die jou heeft verteld dat je niet goed genoeg was? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!