Ik weet écht niet wat me overkwam, ik ging lopend jouw praktijk uit! Wauw, ik was zo blij en trots op mijzelf en mijn lijf!

Joke was een tijdje geleden bij me voor haar derde sessie. Had bijna altijd pijn in haar lichaam, ook lopen deed pijn. De frustratie, boosheid en het verdriet was zo zichtbaar. Ze had er zo genoeg van. Niet alleen van de pijn, maar van alles wat er speelde. Ze wilde weer zichzelf worden!

Als je veel pijn hebt, dan gebeurt het vaak dat je boos wordt. Op jezelf, op je lichaam. Waarom doet dat stomme lichaam niet wat ik wil? Waarom kan ik niets?

Boosheid op jezelf is een krachtige energievreter en werkt juist tegen jou en je lichaam. Het laat dingen nog meer vastzitten als je je lichaam niet met wat meer zachtheid en respect behandelt.

Respect voor je lichaam

Want jouw lichaam verdient absoluut respect; dat ‘omhulsel’ van je ziel. Dit lichaam draagt jou door het leven en werkt in de meeste gevallen voor je.

Je lichaam is ook je graadmeter hoe het met je gaat, wist je dat? Het kan je precies vertellen dat er iets speelt. Ik noem als voorbeeld buikpijn. In de meeste gevallen geen medische klacht, maar er wordt je verteld dat er een bepaalde mate van stress wordt ervaren.

Ik voel nog steeds de effecten van de sessie. Ik had direct na de sessie een licht en blij gevoel. Mijn rechterarm en schouder zijn ook nog steeds meer ontspannen dan sinds een lange tijd. Nogmaals veel dank voor jouw hulp’.

Luisteren naar je lichaam is echt ontzettend belangrijk. We zijn zo goed geworden om pijn(tjes) te negeren. Want: ‘Het gaat wel weer over’, toch? Ik weet er ook alles van, hoor. Ben er een kei in om te negeren. Er is altijd weer iets anders wat mijn aandacht vraagt: anderen bijvoorbeeld. Bezig zijn met een ander in plaats van met jezelf, is puur een afleiding om niet te hoeven luisteren naar jezelf.

Voor mij is het dus ook mega belangrijk om regelmatig tijd te nemen om eens met mijn lichaam te praten: hoe gaat het met mij? Waar voel ik spanning, een blokkade? En waar heeft dit mee te maken? Je lijf weet het antwoord.

Herken je:

  • dat je ook vaak stiekem denkt: ‘ach, dat gaat wel weer over?’ En als het dan over gaat, de pijn weer op een andere plek opduikt?
  • dat je te weinig rust neemt om eens goed te luisteren naar je lichaam? Hoe het met je gaat?
  • dat je al gewend bent aan het leven met een pijnlijke schouder, een stijve nek, hoofdpijn, een zere knie, pijnlijke benen (of andere lichamelijke klachten)? En merk je niet eens meer hoeveel energie dit je eigenlijk kost?

Ik ben gespecialiseerd in het je laten luisteren naar je lichaam. Zullen we samen luisteren naar jouw klacht? Ik wens je namelijk een lichter en blijer leven, zonder pijn! Neem contact met me op en plan jouw afspraak.