‘Er is toch niemand die mij kan helpen’…of ‘Ik heb dit altijd al gehad, dus moet er maar mee leren leven’.

Overtuigingen…we zitten er vol mee. Dingen die we denken niet te kunnen, wat niet voor ons bestemd is, anderen kunnen het beter.

Wat maakt eigenlijk dat jij die overtuigingen hebt, waar komen ze vandaan? Waarom beperken ze je zo in je leven?

Als een overtuiging zich steeds herhaalt, wordt het een waarheid. En die waarheid wordt in je leven steeds bevestigd door jou situaties tegen te laten komen met betrekking tot deze waarheid. Stel: op jouw werk gebeurt het steeds dat jij over het hoofd wordt gezien, je lijkt helemaal niet belangrijk. Soms in een groot project, soms simpelweg wanneer iemand jou toevallig niet vraagt of jij ook koffie wilt. Elke keer is dat voor jou een bevestiging: zie je wel….ik ben niet belangrijk, ze zien me niet’. En aan deze overtuigingen zitten dan weer emoties of angsten gekoppeld (bang voor afwijzing, boosheid, frustratie etc).

Het voelt voor jou alsof deze waarheid je overkomt, dat de buitenwereld dit jou aandoet. Echter…niets wat jou overkomt, gebeurt door de buitenwereld. Het zijn allemaal weerspiegelingen van ons innerlijk.

Om dan te gaan kijken wat jou ten diepste blokkeert en raakt waar het gaat om ‘niet gezien worden’, is transformatiecoaching een prachtige methode! Deze vorm van coaching werkt, zoals de naam al zegt, diep transformerend. Het haalt de blokkades weg waar ze zijn ontstaan.

Hoe werkt transformatiecoaching dan? Als we het voorbeeld pakken van ‘niet gezien worden’ dan vraag ik aan de cliënt om eens te ervaren in zijn of haar lichaam waar dit gevoel zich bevindt. Dit is al een belangrijke stap, contact maken met je lichaam en je emoties. Dan starten we een gesprek over dit niet gezien worden. Wat ervaar je hierbij, wat doet het met je, waar heeft het mee te maken? Wat voor cijfer zou je geven aan het gevoel niet gezien te worden? Hoe komt het dat jij jezelf steeds maar niet ziet (want weet je nog: de buitenwereld heeft geen schuld, het zit in jouw innerlijk).

Wanneer we vervolgens gaan richten op juist het tegenovergestelde: ‘ik zie mij en de buitenwereld ziet mij ook’ geeft dat ook weer bepaalde gedachten, gevoelens en overtuigingen. Alle blokkades die hierbij nog in de weg zitten, worden via het onderbewuste weggetransformeerd, ik zeg soms wel weggetoverd…want dat dit een krachtige methode is…daar ben ik inmiddels al geruime tijd achter!

De koppeling van alles wat in je hoofd zit over je probleem tesamen met een gesprek met je onderbewuste maakt dat overtuigingen, angsten, emoties echt kunnen verdwijnen; de angel wordt verwijderd uit het probleem en dan blijkt dat er helemaal geen probleem meer is.

Kun je transformatiecoaching dan voor alle soorten problemen gebruiken? Ik zeg volmondig JA. Bepaalde patronen die steeds terugkeren in je leven, trauma’s, invloed van anderen, verdriet, boosheid, faalangst…noem het maar op. Ook fysieke klachten zijn te behandelen via transformatiecoaching, door te gaan kijken wat jij bij jouw klacht ervaart (behalve pijn). Wat zit daar dan onder, wat wil deze klacht jou vertellen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze methode? Je bent van harte welkom in de praktijk om te ervaren wat het voor jou kan doen.