Teveel stress? Met deze methode voel je je snel een stuk beter!

Stress hoort een soort van bij ons dagelijks leven. Of het nu gaat om deadlines op het werk, persoonlijke zorgen of gewoon de hectiek van de moderne wereld, we worden allemaal wel eens overweldigd door stress. Gelukkig zijn er tal van technieken en methoden om stress te verminderen. Een van deze methoden, Havening Techniques, is voor mij op dit moment de meest krachtige methode waar ik mee werk.

Wat zijn Havening Techniques?

Havening Techniques is een revolutionaire benadering van emotioneel welzijn en stressvermindering. Het is ontwikkeld door Dr. Ronald Ruden en zijn broer Dr. Steven Ruden en is gebaseerd op neurowetenschappelijk onderzoek naar het verminderen van emotionele stress en trauma. De naam “Havening” is afgeleid van het Engelse woord “haven,” wat een toevluchtsoord of veilige plek betekent.

Hoe werkt het?

Havening Techniques maken gebruik van aanraking en aandacht om negatieve emoties, herinneringen en stress te verminderen. De techniek omvat het zachtjes strijken over de armen, het gezicht en de handen terwijl je je richt op de stressvolle herinnering of emotie. Deze aanraking stimuleert de productie van endorfines en vermindert de activiteit van de amygdala, het deel van de hersenen dat betrokken is bij het verwerken van emoties zoals angst en stress.

Voordelen van Havening Techniques

Het vermindert stress: Havening Techniques zijn buitengewoon effectief gebleken bij het verminderen van stressniveaus. Door het stimuleren van de productie van endorfines en het verminderen van de activiteit van de amygdala, kun je snel een gevoel van kalmte en welzijn ervaren.

Makkelijk toepasbaar: je kunt deze techniek heel goed tussen de sessies door zelf thuis toepassen om je stress te verminderen. Het ‘gebeurt’ dus niet alleen in de praktijkruimte, maar je hebt ook thuis de hulpmiddelen.

Je slaapt beter: Uit onderzoek is gebleken dat je slaapritme verbetert na het toepassen van de techniek. De ontspanning die het biedt, kan helpen om beter te slapen en met meer energie wakker te worden.

In een wereld vol stress (én de daarmee samenhangende (fysieke) klachten!) kan Havening een waardevolle methode zijn om meer veerkracht en welzijn te bereiken.

Heb je behoefte aan

  • ontspanning?
  • rust in je hoofd?
  • een beter slaappatroon?
  • beter in je vel zitten?
  • En wil je ermee aan de slag op een hele prettige, makkelijke en veilige manier?

Kijk op de website voor alle informatie of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.