Naar de kern…dat is precies waar ik heen wil met jou. Niks coaching aan de oppervlakte, niet praten over dingen die jouw werkelijke probleem verdoezelen, niet afhaken als het te spannend wordt….

Het gaat erom dat jij geholpen wordt met hetgeen jou belemmert.

Stel, dat is hoogtevrees. Je bent verschrikkelijk bang om zelfs al op een laddertje te staan. Jouw lichaam doet er onbewust alles aan om je te waarschuwen: je gaat sneller ademen, voelt je wat duizelig, raakt in paniek. Jouw ziel heeft deze situatie namelijk al eens eerder meegemaakt. Op een moment dat jij niet eens meer weet, je was pas 1. Je stapte op een krukje…en viel daarvan af. Je huilde..en stond weer op. Mama had het niet in de gaten. Dit moment van vallen is het moment geweest dat jij je blokkade rondom hoogtevrees hebt ontwikkeld.

Dit is ook het moment dat jij behoefte hebt gehad aan troost, aan geruststelling en warmte. Als je dat op dat moment niet hebt ontvangen, kun je dit voorval ook niet goed verwerken. Je lichaam snapt het niet en blijft angstig.

Ik ga met jou terug naar het moment dat je 1 jaar was en we zorgen er samen voor dat jij het verdriet, de angst vanaf dit punt weer kan loslaten.

Ook ik kom dingen tegen die me blokkeren en die vaak te maken hebben met dingen uit het verleden. Bijvoorbeeld gezien willen worden, erkenning krijgen…ik heb het soms net iets harder nodig dan een ander…bij mij heeft dit stuk te maken met een vader die mij niet zag zoals ik was en die mij ook niet gaf wat ik nodig had. De erkenning die ik dan nodig had van mijn vader, zoek ik dan ook in andere situaties. Maar de kern van het verhaal is: terug naar het moment dat ik me afgewezen en verdrietig voelde…daar zit het en vanuit daar kunnen er dingen helen.

Ik help je heel graag om te onderzoeken waar bij jou de kern van je blokkade zit.